Vraag en antwoord

Hier vindt u een antwoord op vragen die aan ons het meest worden gesteld. Mocht uw vraag hier niet tussen staan, neem dan contact met ons op.

FAQ

Bezorgen en monteren jullie ook?

Bezorgen of bezorgen en monteren is mogelijk tegen een kleine vergoeding. Wij richten ons op de regio Zuid Holland, maar dit kan in heel Nederland en een groot gedeelte van België. Prijs in overleg.

Wat kunnnen jullie vertellen over de kwaliteit van jullie meubels?

Wij hebben ruime ervaring in deze branche en een naam hoog te houden! Ton Wooning kantoormeubelen bestaat al ruim 20 jaar en heeft een hele grote kring vaste klanten.
Wij richten ons nog steeds op de onderkant van de markt wat prijs betreft, en wij verkopen ook gebruikt meubilair. Maar rommel verkopen doen wij niet! Wij staan 100% achter elk verkocht product, en zullen dat ook ondersteunen en supporten gedurende de verwachte levensduur. Kom dus ook gerust na een ‘verstreken’ garantietermijn met uw vragen of problemen. Wij helpen u graag!
In goed overleg is zoveel mogelijk, wij danken ons bestaan aan deze instelling….

Hebben jullie een papieren catalogus?

Wij hebben geen papieren catalogus voor u omdat dit niet past bij onze werkwijze.Voor folders kunt u overal terecht, maar worden u vragen hiermee echt beantwoord?Prachtige foto’s in settings die niet de uwe zijn, met het juiste licht en een tabel met maten en kleuren? Een vertekend beeld in onze ogen, wat nog veel extra kosten met zich meebrengt ook! Wij werken om te beginnnen met onze oren. Luisteren naar uw verhaal en uw wensen. Zullen eerlijk advies geven over wat wel en beter niet kan. Over kleuren, maten en vormen. Over budgetten en levertijden…. Uiteindelijk zal u inderdaad op basis van uw gevoel, de kleurstalen, een tekening en wat foto’s uw beslissing moeten nemen.Vergelijk het maar met een reisgids. Komen de prachtige foto’s in de reisgids overeen met uw vakantiebeleving????

Oh ja, uiteraard hebben wij wel folders van leveranciers waarmee wij zaken doen met een impressie van hun en daardoor dus ons assortiment!

Wat is jullie levertijd?

De levertijd van de door ons verkochte kantoormeubelen verschilt per product. Werkplekken uit de serie ‘werkplekken snel leverbaar’ zijn meestal leverbaar binnen 1 week. Dit geldt ook voor ladeblokken, kasten, ergonomieproducten en stoelen in standaard kleuren. Maatwerk bureaus of stoelen in speciale kleuren hebben een levertijd van ca 4 weken na bestellen.

Garantie/omruiling

Wij geven garantie op alle door ons geleveerde kantoormeubelen.
Deze garantietermijn verschilt per fabrikant en is altijd minimaal 1 jaar.
Vraag hier dus naar!

Reclamatie tijd voor ( transport ) schade is 1 dag.

Hoe weet ik wanneer mijn bestelling geleverd wordt?

In eerste instantie wordt tijdens het verkoopgesprek een verwachte levertijd doorgegeven. Bij een bestelling via email krijgt u dit te zien in de bevestiging die wij naar u sturen. Vlak voor het moment van de besproken verwachte levering wordt er telefonisch contact opgenomen om een definitieve datum en dagdeel door te geven. Dit gebeurt uiteraard in overleg met u! Wanneer het u schikt dus.

Wanneer zijn jullie bereikbaar?

maandag t/m vrijdag van 8:00-13:00

maandag t/m vrijdag van 13:30-18:00 op afspraak.
zaterdag van 9:00-17:00 op afspraak.

Afspraken kunt u maken op 010-511 4727 of per email; bart@kantoormeubelen.com